Technologie uitgelegd


Bij Miggy omarmen we de nieuwste technologische ontwikkelingen om oplossingen te creëren die de wereld om ons heen transformeren. Onze expertise richt zich op nieuwe sensortechnologieën en data platform ontwikkelingen, evenals de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden. 

Onze toewijding aan vooruitgang drijft ons om voortdurend te innoveren en technologische grenzen te verleggen. Of het nu gaat om het optimaliseren van ruimtebeheer, het monitoren van bodemgezondheid in de landbouw, het voorkomen van waterlekken of het bieden van ongeëvenaarde dijkbewaking, onze technologieën zijn de drijvende kracht achter verandering en vooruitgang.

Selecteer een van de onderstaande technologieën voor meer informatie.

LoRa-technologie is baanbrekend in de wereld van het Internet of Things (IoT). Het is de meest energie-efficiënte oplossing die beschikbaar is en perfect voor niet-aangedreven assets die een lange batterijduur nodig hebben (3-5 jaar). Met LoRa is het mogelijk om triangulatie uit te voeren op radiosignalen, waardoor apparaatpositionering mogelijk is zonder de noodzaak van GPS.

Onze LoRa-apparaten bieden de laagste kosten en vereisen het minste onderhoud, waardoor ze een ideale keuze zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar kosteneffectieve en efficiënte oplossingen. Bij Miggy hanteren we strenge beveiligingsnormen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Alle sensorgegevens worden verzonden met dual-layer AES128-encryptie en serververkeer verloopt via HTTPS. We hebben ook een externe partij die regelmatig penetratietests uitvoert om onze beveiligingsmaatregelen te testen.

Wij volgen strikt de GDPR (AVG) praktijken met betrekking tot gegevensverzameling, -gebruik en -bewaring. Informatie over welke gegevens we verzamelen en opslaan is altijd beschikbaar op verzoek. Bij Miggy verkopen of verspreiden we nooit gegevens aan derden.

Ons LoRa-netwerk is specifiek ontworpen voor IoT-services en vult bestaande 2G, 3G en 4G-netwerken aan. KPN heeft al haar antenne-locaties uitgerust met LoRa-gateways, wat resulteert in een hoge overlapping van signalen. Dit zorgt voor een zeer betrouwbare transmissie, waardoor we een locatie kunnen berekenen met behulp van het tijdsverschil van aankomst (TDOA) tussen gateways.

Met LoRa heb je geen GPS-chip nodig voor locatiegebaseerde services, wat resulteert in kleine, energiezuinige en kosteneffectieve sensorapparaten. LoRa gegevenssnelheden variëren van 0,3 kbps tot 50 kbps, en het netwerk bepaalt de beste instellingen met behulp van Adaptive Data Rate (ADR), afhankelijk van de omgevingsomstandigheden tussen het sensorapparaat en de gateway.

Ons LoRa-netwerk kan de gegevenssnelheid en uitgangsvermogen voor communicatie voor elk apparaat afzonderlijk beheren om de levensduur van de batterij, het bereik en de algehele netwerkcapaciteit te maximaliseren. Hoe beter de dekking, hoe minder energie het apparaat verbruikt omdat de gegevens sneller kunnen worden verzonden.

Hoewel het maximum aantal berichten per dag beperkt is vanwege het LoRa-netwerk dat wordt gebruikt in het ongelicentieerde 868 MHz ISM-band, beperken onze apparaten uploads tot maximaal één keer per 15 minuten om batterijbesparende redenen.

Kies Miggy voor al jouw LoRa-behoeften en ervaar een betrouwbare, kosteneffectieve en energiezuinige oplossing.


Ben je op zoek naar de perfecte IoT-connectiviteitsoplossing voor jouw bedrijf? Zoek niet verder dan NB-IoT en CAT-M. Beide technologieën bieden betrouwbare, energiezuinige en kosteneffectieve connectiviteitsopties voor een scala aan IoT-toepassingen.

Dus, wat is het verschil tussen NB-IoT en CAT-M? NB-IoT is een smalbandtechnologie die is ontworpen voor IoT-apparaten met een lage bandbreedte die weinig dataoverdracht vereisen, zoals slimme meters. CAT-M daarentegen is een technologie van Categorie M1 die is ontworpen voor apparaten die een gematigde bandbreedte en een lage latentie vereisen, zoals asset trackers en slimme beveiligingssystemen.

NB-IoT biedt een langere batterijduur en diepere dekking, waardoor het de ideale keuze is voor apparaten die langdurige connectiviteit nodig hebben in uitdagende omgevingen. Daarentegen biedt CAT-M snellere gegevensoverdracht snelheden en lagere latentie, waardoor het meer geschikt is voor toepassingen die real-time gegevens en monitoring vereisen.

Zowel NB-IoT als CAT-M werken op gelicentieerd spectrum, wat een grotere beveiliging en betrouwbaarheid biedt dan technologieën die werken op ongelicentieerd spectrum. Bovendien zorgen de uitgebreide inzet van mobiele netwerken ervoor dat deze technologieën een uitgebreide en naadloze dekking bieden voor jouw IoT-apparaten.

Kies de juiste IoT-connectiviteitsoplossing voor jouw bedrijf met NB-IoT en CAT-M. Of je nu diepe dekking nodig hebt voor slimme meters of real-time monitoring voor het volgen van assets, deze technologieën bieden de flexibiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging die je nodig hebt om jouw IoT-toepassingen van stroom te voorzien.


Machine-to-Machine (M2M) communicatie verandert de manier waarop we zaken doen revolutionair. Met M2M kunnen machines in realtime communiceren en gegevens uitwisselen, waardoor bedrijven hun operaties kunnen optimaliseren, de efficiëntie kunnen verbeteren en kosten kunnen verminderen.

Of je nu actief bent in de productiesector, transport, logistiek of een andere branche, M2M-communicatie kan je helpen om voorop te blijven lopen. Met M2M kun je op afstand je machines monitoren, je bezittingen volgen en waardevolle gegevens verzamelen die je kunnen informeren bij het nemen van zakelijke beslissingen.

M2M-communicatie opent ook nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om te innoveren en nieuwe inkomstenstromen te creëren. Door gebruik te maken van M2M-technologie kunnen bedrijven nieuwe producten en diensten ontwikkelen die slimmer, efficiënter en beter inspelen op de behoeften van klanten.

In essentie gaat M2M-communicatie over het verbinden van machines en apparaten met internet, waardoor ze kunnen communiceren en samenwerken op manieren die voorheen onmogelijk waren. En met de snelle vooruitgang van de technologie wordt M2M steeds toegankelijker, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren.

Of je nu je activiteiten wilt stroomlijnen, je winstgevendheid wilt verbeteren of nieuwe zakelijke kansen wilt ontwikkelen, M2M-communicatie is de sleutel tot het ontsluiten van het volledige potentieel van je bedrijf. Met M2M zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bovendien is het de moeite waard op te merken dat Miggy multi-operator SIM-kaarten levert, die de connectiviteit en flexibiliteit van uw M2M-oplossingen verbeteren.